Back to All Events

Webinar Het Juiste Thuis: 'financiële kansen voor duurzame woonzorginitiatieven'

  • ONLINE (de link volgt in de bevestigingsmail) (map)

Naar aanleiding van de interessante bijdrage over Zonnetij tijdens de Regiobijeenkomst van april jl. organiseren we een vervolgbijeenkomst over het financieel mogelijk maken van duurzame - dus lange termijn - woonzorginitiatieven.

Tijdens dit webinar kijken we naar de exploitatie van de sociale woongemeenschap Zonnetij in Aarle-Rixtel en de vernieuwende keuzes die daarin gemaakt zijn. Daarnaast zal er een korte bijdrage zijn vanuit de RVO over de verschillende woonzorg-subsidiemogelijkheden vanuit het Rijk.

Wij hopen dat dit deelnemers van Het Juiste Thuis zal helpen bij het realiseren van hun eigen initiatieven in Zuidoost Brabant. 


Webinar Het Juiste Thuis
’Financiële kansen voor duurzame woonzorginitiatieven’

Datum: maandag 3 juli 2023
Tijd: van 15.30-17.00 uur
ONLINE (de link volgt in de bevestigingsmail)


Programma:

15.30 Opening
Francine Linssen, coördinator Samenwerkingsverband Het Juiste Thuis

15.35 Bijdrage RVO
Wat komt er allemaal kijken bij de realisatie van innovatieve en kleinschalige woon(zorg)vormen met levensloopbestendige woningen? Over onder meer de beschikbare stimuleringsregelingen (SWZ en SOO).
Frank van der Voort, Senior adviseur Stimuleringregeling Wonen en Zorg bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

15.50 Casus “Exploitatie Zonnetij”
Hoe is het ontstaan? Waar draagt het aan bij? Hoe hebben we het aangepakt? Hoe ziet de samenwerking eruit? En wat is de financiële haalbaarheid? 
Kim van Uden, Programmamanager woonconcepten + community-ontwikkeling


17.00 Einde


Wil je erbij zijn? Aanmelden kan via paula@hetjuistethuis.nl